Om hypnoterapi & hypnose

 

Hypnoterapiens oprindelse

Hypnose har eksisteret gennem flere århundrede og er en af de ældste lægekunster. I flere århundreder har læger, neurologer, psykologer og psykiatere i hele verden over studeret, undersøgt og anvendt hypnose som behandlingsform.

I nyere tid har en af de mest kendte, læge og skaber af psykoanalysen Sigmund Freud (1856-1939) eksperimenteret med hypnose i forskellige former og grader.

Den mest kendte hypnoterapeut og indflydelsesrige skikkelse inden for den moderne hypnose er Milton H. Erickson (1901-1980). Han blev kendt for sin innovative tilgang til terapi og hypnose, og udviklede metoder, som man anvender i dag under uddannelsen til hypnoterapeut.

Senere – i starten af 1970’erne- udviklede de to amerikanere Bandler og Grinder behandlingsmåden NLP  –  Neuro Lingvistisk Programmering – i en søgen efter effektive kommunikations- og terapiteknikker. NLP i sin grundform forsøger at undersøge dynamikerne som foregår mellem sprog og sind, og hvordan disse dynamiker har en indflydelse på vores krop og generelle opførsel.

NLP er stadig en meget populær behandlingsform, og bruges især i coaching, mentaltræning og kommunikationskurser. I hypnoterapisessioner i min klinik anvendes metoder og teknikker fra både NLP og hypnose for at opnå en forståelse for sammenspillet mellem sprog, sind og krop.

Spørgsmål? Kontakt mig her

15 + 10 =