Tankemylder/tvangstanker

Få ro i tankerne med hypnoterapi & hypnose

Vi har tusindvis af tanker hver dag, og tankerne kan gå hen og blive så negative, uendelige og tunge, at de påvirker vores mentale og fysiske velvære. Tankemylder, negative tanker kan lede til søvnproblemer, angst, og depression. Hypnoterapi er et særdeles effektivt terapeutisk værktøj til at få tankerne i ro, da du bliver guidet ind i en meditativ tilstand, hvor der er fokus på ro og langsomme åndedrag. 

Tvangstanker – den psykiske lidelse OCD (OCD = Obsessive-Compulsive Disorder) er karakteriseret ved gentagne og uønskede tanker, efterfulgt af ritualistiske handlinger, kendt som tvangshandlinger. Mange mennesker med OCD oplever en stor indvirkning på deres livskvalitet og er konstant fanget i et loop af angst og tvang. Mens traditionelle behandlingsmetoder som kognitiv adfærdsterapi og medicin kan være effektive, er der også andre metoder, der kan hjælpe med at håndtere OCD. En af disse metoder er hypnoterapi.

Hvad jeg ser hos mine klienter

De fleste klienter jeg ser er ofte præget af tankemylder eller et overvejende negativt tankemønster. Dette er underordnet hvilken egentlig udfordring, de kommer med. Min opfattelse er at travlhed, arbejde/skole og dét at være ”på” næste døgnet rundt er blevet en normalitet, så hjernen og tankerne har svært ved at finde hvile. 

Hypnoterapi og hypnose kan hjælpe dig med at forstå hvad de mange tanker gør for dig, og kan hjælpe dig til at stilne sindets tankestrøm. De fleste af mine klienter udstråler og udtrykker, at hypnose gir’ dem en dyb indre ro – og en pause fra at forholde sig til verden omkring.

Her er hvad en af mine klienter har at sige om forløbet:

Efter lidt skepsis besluttede jeg mig for at prøve hypnoterapi af. Jeg havde ikke besluttet mig for, hvad jeg egentligt ville ”arbejde med”, men forestillede mig, at jeg kunne få hjælp til noget indre ro. Gennem en indledende samtale, blev det tydeligt for mig, at min, ikke konfliktløse, relation til min 10-årige søn var det, der fyldte mest indeni.

Jeg forestillede mig mest, at jeg ville få lidt ”mig-tid” og ligge og slappe af, mens nogen lyttede til mig, der læssede af. Men det var noget helt andet. Godt nok lå jeg ned og slappede af, men den hypnoterapeutiske metode, med Ibens empatiske og bløde stemme, henførte mig til et dybere lag i mig selv. Jeg var ikke ”under hypnose” i den forstand, at jeg ikke længere var klar over, hvor jeg var, men jeg følte mig langt væk. På en god måde. I et indre univers fyldt med fred og ro og en slags ny indsigt.

Et nyt syn på min relation til min søn. Jeg havde også en slags ”ud af kroppen”-oplevelse undervejs, hvor jeg følte, at jeg svævede over mit eget liv og kunne se det udefra.

Det var en meget stærk følelse og jeg anede ikke, at jeg undervejs havde både smilet og fældet en tåre. Jeg gik derfra med en indre ro, der gav mig selvtillid og overskud i mit samvær med min søn, med afsmittende effekt på hele familielivet.

Jeg har lært delvist at genkalde stemningen/sindsroen fra min session hos Iben i min hverdag, men indimellem er det rart at komme tilbage og ligesom få et nyt ”skud vitamin” hos hende.

Hver gang lagrer det sig ligesom dybere. Jeg kan varmt anbefale enhver at prøve det.

Hilda Fro Prins Kløvedal Hickling

Find vej