Smerter & skader

Bliv mere bevidst om hvad dine fysiske skader og smerter i kroppen fortæller dig 

Hvis du oplever fysiske smerter/spændinger eller skader i kroppen skal du naturligvis altid starte med at gå til lægen. Det er kroppen, der sender dig et signal om, at noget er galt, og det skal altid tages alvorligt. Finder du ikke en løsning med behandling i samarbejde med lægen, så kan det være der er en sammenhæng med nogle uforløste følelser eller beskeder din krop prøver at sende til dig – og det er her hypnoterapi & hypnose kan have en god effekt.

Hvad jeg ser hos mine klienter

Min erfaring er, at krop og sind hænger sammen. Alle kan komme ud for belastende, angstprovokerende og traumatiske oplevelser og være uvidende om, hvor dybt det sætter sig i kroppen og sindet. Jeg ser ofte, at traumatiske oplevelser ofte helt tilbage fra barndommen kan sætte sig ubevidst i kroppen i form af en smerte, skade eller anden komplikation. På et bevidst plan føler du måske, at du har bearbejdet traumet, men det kan alligevel have sat sig ubevidst i din krop og sind.

Hypnoterapi og smerter/skader 

Ved hjælp af hypnoterapi og hypnose kan man gå tilbage til tidligere traumer og bearbejde fortiden, så den ikke fylder på samme måde længere. Ved at bearbejde tidligere traumer, kan den fysiske smerte eller skade dermed formindskes eller måske forsvinde helt – alt efter hvad smerten/skaden prøver at fortælle dig. 

Jeg har personligt selv haft stor glæde af hypnose over en længere sygdomsperiode, hvor jeg blev bevidst om, at min krop prøvede at fortælle mig noget.

Dokumentation for hypnose som smertebehandling

Det er veldokumenteret, at hypnose kan virke som smertebehandling. Der er lavet forsøg, som viser, at hypnose kan nedsætte de nervesignaler, der sendes videre til hjernen, og herved er der god mulighed for at regulere og dæmpe dine smerter. Hypnose anvendes også i højere grad af jordmødre, tandlæger og narkoselæger som smertelidring. (læs bl.a. her https://www.dr.dk/nyheder/indland/operation-uden-bedoevelse )

(Henriette)

”Man bliver mødt med en vidunderlig ro og forståelse, når man er i Ibens terapirum. Tiden forsvinder mens man nænsomt blir’ ført gennem traumer og over på den anden side. Jeg går altid derfra med afklarethed, ro og godt humør. Jeg vender altid tilbage, når livet gir’ mig en rystetur.”

Find vej